Devian Sosial, cetakan ke-3

Year Published: 2016
ISBN: 978-967-5224-50-8

Quantity

Buku ini memaparkan isu devian sosial yang menjadi masalah serius dalam arus pembangunan negara. Isu devian sosial yang menjadi ‘barah’ dalam masyarakat pada hari ini merangkumi masalah alkoholisme, penyalahgunaan dadah, salah laku seks, penderaan seksual dan rogol, remaja lari dari rumah, bunuh diri, keganasan rumah tangga, serta pandangan agama dan politik ke atas isu devian.

Kesemua perbincangan tentang gejala ini dikupas secara terperinci oleh penulis menerusi teori sosiologikal dan psikologikal. Pada bab akhir, penulis menyenaraikan dan mencadangkan beberapa langkah untuk menangani masalah sosial ini.

Buku ini sesuai dijadikan bahan rujukan asas kepada para siswa-siswi di institusi pengajian tinggi, ahli akademik, guru, ibu bapa dan sesiapa sahaja yang berminat mengetahui tentang isu devian sosial dalam konteks tempatan.

[ Sila rujuk PRELIM untuk maklumat lanjut ]

UP00020