Kemahiran dan Pengurusan Kes-kes Kaunseling, cetakan ke-2

Author: Puteri Hayati Megat Ahmad
Year Published: 2019
ISBN: 978-967-5224-83-6

Penulisan buku dalam bidang Pengurusan Kes Kaunseling masih agak baharu berbanding dengan bidang-bidang kaunseling yang lain di Malaysia. Oleh itu, buku ini ditulis khusus untuk menambah bahan bacaan dan sumber dalam bahasa Melayu untuk pembacaan dan rujukan bidang ini.

Mengandungi sembilan bab kesemuanya, menerusi buku ini para pembaca khasnya pelajar akan dapat memahami dengan lebih mendalam tentang pengertian kemahiran, proses, sikap kaunselor, pengumpulan maklumat, pengkonsepsian pengurusan kes dan penyediaan perancangan rawatan.

Sebahagian besar penulisan buku ini adalah berasaskan buku “Skills and Tools: For Today’s Counselors and Psychotherapists” oleh Edward S. Neukrug dan Alan M. Schwitzer dan berdasarkan olahan nota kuliah yang telah disampaikan kepada pelajar yang mengikuti kursus Penaksiran dalam Kaunseling di Universiti Malaysia Sabah (UMS).

[ Sila rujuk PRELIM untuk maklumat lanjut ]

20 Items

0.44 kg

PRELIM (1.3 MB) PDF